Ново отделение по клетъчна терапия в МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, филиал гр. Петрич

Руските медици д-р Олга Демидова и д-р Александър Зубко от Национален медицински изследователски център по сърдечно-съдова хирургия„Бакуев“,гр. Москва ще останат няколко дни в Петрич за работа и с първите пациенти в отделението по клетъчна терапия.

„Това е сериозна придобивка за болницата и нова възможност за развитие в сферата на здравеопазването.С лечението в отделението по клетъчна терапия ще се спестява време по пътувания и разходи на пациентите. Ще продължим с инвестициите за нова база и привличане на млади кадри за работа тук“, коментира кметът на общината Димитър Бръчков.

Шест месеца е  продължила подготовката на отделението, което в началото ще приема пациенти за лечение на сърдечно-съдови заболявания и заболявания на артериите на долните крайници, уточни управителят на болницата д-р Илия Тонев и допълни, че през следващите дни ще бъдат извършени първите процедури на пациенти. „Така нашата болница ще бъде един от първите центрове, подготвили база и обучили специалисти за провеждане на такъв тип лечение“, обобщи д-р Тонев.

Благодарност към община Петрич за финансовата и логистична подкрепа изрази още управителят на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД. Руските медици поясниха, че клетъчната терапия е съвременен метод в помощ на пациенти със сериозни заболявания, когато не може да се помогне с хирургично лечение или традиционни терапии и води до реално подобряване на клиничните показатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *