Две нови линейки бяха осигурени за Центъра за спешна помощ в община Петрич

Специализираните автомобили са осигурени по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна помощ“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 година. Бенефициент е Министерство за здравеопазването.

Едната от линейките разполага с висок клас оборудване за реанимационна дейност по време на транспортиране на пациенти. Другата линейка е с по-добра проходимост и ще улесни достъпа на спешните медици до труднодостъпните райони на община Петрич.

„И двата нови автомобила са особено важни за пълноценната спешна помощ и работата на екипите в Петрич“, категоричен бе директорът на ЦСМП Благоевград д-р Красимир Михайлов. Той допълни, че друг важен компонент по този проект е реконструкцията на сградния фонд на Спешен център в Петрич, която предстои.

Колегата му д-р Александър Попов от Спешен център в Петрич каза, че ще подготви и изпрати специално благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов за удържаната дума да се подмени автопарка на филиала.

Убеденост за по-доброто обслужване при спешните случаи, заради новите автомобили, изрази и кметът на община Петрич Димитър Бръчков.

Новите линейки бяха ръсени със светена вода, а церемонията уважиха също депутатът Георги Динев, заместник областният управител Антоанета Янчева и председателят на ОбС – Петрич Георги Тренчев.

Чрез реализиране на дейностите по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ ще се осигури подходяща и ефективна здравна инфраструктура, допринасяща за подобряване на качеството и безопасността при оказване на медицинската помощ и за осигуряването на равнопоставен достъп до качествена медицинска помощ при спешни състояния в съответствие с най-добрите европейски практики и изисквания.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *