След Brexit няма да има имигранти с „преференции“

Всички граждани на ЕС ще бъдат третирани по същия начин, както имигрантите от останалите страни в света след Brexit. Това съобщи управляващата Консервативна партия на Острова, пише Reuters.

В навечерието на парламентарните избори в страната, които ще се проведат на 12 декември, управляващата партия обяви подробности около имиграционната си политика.

Консерваторите обявиха, че след напускането на Великобритания на ЕС, всички европейски граждани ще трябва да чакат по 5 години, както останалите граждани на света, за да получат достъп до социални помощи и ще трябва да плащат допълнителни такси, за да получат достъп до британската национална здравна каса.

„Напускайки Европейския съюз, ние получаваме нова възможност за честно отношение и за да гарантираме, че всички, които пристигат тук, ще бъдат третирани еднакво. В нашата имиграционна система всички ще се подчиняват на еднакви правила“, се казва в изявление на премиера Борис Джонсън, цитирано от Reuters.

Консерваторите обявиха, че таксите за достъп до британската здравна каса, се увеличават от 400 паунда на 625 паунда. Освен това обявиха, че сички чужденци, включително граждани на ЕС, които искат да работят и живеят във Великобритания след малко повече от година, ще трябва да разполагат с предварителна покана за работно място.

economic.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *