Най-неподходящите дни от годината за полети със самолет

С наближаване на празниците много от самолетните компании започват да предлагат примамливи оферти за закупуване на билети. Освен за добра цена, потребителите трябва да внимават и кои дни от годината избират за пътуването си. Има такива, които не са особени подходящи за самолет, предупреждава FOX, цитирайки анализ на уебсайта The Active Times.

Ето и кои дни от годината е хубаво да избягвате:

Дните около Деня на благодарността

Според уебсайта някои от най-лошите дни за летене са около Деня на благодарността. В доклада специално се споменава петъка преди Деня на благодарността за всички хора, които са решили да почиват цялата седмица преди празника. Въпреки че се очертава мнозина да пътуват в петък и събота след Деня на благодарността, неделя се оказва най-натовареният ден за пътуване със самолет в това време от годината, се оказа в доклада.

Дните около Коледа

По същия начин дните около Коледа са сред най-лошите за летене. Според The Active Times петъкът преди Рождество е един от най-натоварените, защото тогава започва зимната ваканция на студентите от цял свят и те тръгват на път. Събота преди Коледа също не е за предпочитане. В дните на Коледа и преди Нова година има и голяма опасност от закъснения и анулиране на полетите. Ето защо не е препоръчително точно тогава да тръгвате на път със самолет.

2 януари

Това е денят, в който се отчитат най-големите закъснения на самолетните полети. През 2019 г. 25 % от полетите на 2 януари са били със закъснение, съобщава сайтът, позовавайки се на Бюрото за статистика на транспорта. Само ден по-късно забавянията паднаха до около 19%.

Събота и неделя през март

Според доклад на SkyScanner, освен ноември и декември, най-скъпите самолетни билети са тези за полети през март месец. Според последни проучвания третият месец от година е най-предпочитаният за пролетна ваканция.

Петък и неделя през лятото

Според уебсайта юни, юли и август са най-натоварените месеци за пътуване със самолет. Ето защо началото и края на седмицата се очертават като най-рисковите дни за закъснения на полети.

3 юли

Като национален празник на САЩ, 4 юли е друг популярен момент за американците да си вземат ваканция, според доклада. На 4 юли тази година летищата всъщност бяха най-натоварените, защото празникът се падна в четвъртък, така че много хора си удължиха уикенда.

Неделя, като цяло

Като цяло неделята обикновено имат едни от най-скъпите самолетни билети, показва проучване на CheapAir.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *