Начало По-ниска цена за бившата МБАЛ - Петрич

По-ниска цена за бившата МБАЛ - Петрич

На 4 - пъти по-ниска от пазарната цена фирма на графични дизайнери купи 616 кв. от бившата МБАЛ - Петрич за старчески дом.
 
Фирма с предмет на дейност „Производство на метални конструкции и части от тях”, регистрирана преди 3 г. в София с капитал от 10 лв., спечели обявения от община Петрич търг за продажба на V етаж на бившата МБАЛ „Рокфелер”.

„Експро ивентс” ЕООД бе единствен кандидат за помещенията с обща площ 616 кв.м и като такъв получи максималните 100 т. в комплексната оценка за офертата си. Същата включва идея за изграждане на дом за хора в пенсионна възраст, които ще бъдат настанени на пълен или полупансион и ще бъдат обгрижвани от 12 души персонал.

За етажа фирмата предложи 153 000 лв. – само с 1000 лв. над държавната оценка.

Днес изтича срокът за обжалване на резултатите от търга пред Административен съд – Благоевград и ако никой не се възползва от него, утре фирмата може да сключи с община Петрич договора за покупко-продажба и да започне ремонтни дейности на етажа. Според офертата й преустройството на бившите болнични кабинети в стаи за възрастните хора трябва да приключи за 180 дни.

В дома за възрастни хора ще бъдат настанени 42-ма души, които ще могат да се възползват от 10 вида услуги, сред които е и най-важното за тях медицинско обслужване, както и денонощна аудиовизуална връзка с близките.

Изненадваща е липсата на друг кандидат-купувач, като се има предвид, че болницата е в центъра на града, а оценката от 246 лв. на кв.м е повече от атрактивна. За сравнение – в центъра на града 1 кв.м се продава между 700 и 800 лв.

Освен с липсата на капитал и предмета на дейност, който няма нищо общо със старческите домове, фирма „Експро ивентс” е любопитна и със собственика си Борис Мечкуев. Той е на 38 г., регистрирал е фирмата на домашния си адрес в район Слатина и е син на Веселин Мечкуев, който е член на УС на Камарата на дизайнерите в България. Баща и син имат заедно и обща фирма „Мечкуеви ко” ООД. Майката Екатерина Мечкуева също е собственик на търговско дружество – „Мечкуев дизайн”.  Общото между всички семейни фирми е, че никоя от тях до момента не се е занимавала със старчески домове, извън производството на металните конструкции на  „Експро ивентс” другите фирми са специализирани в пространствен и графичен дизайн. Това е била специалността и на дядото във фамилията – един от първите приложни графици  на България и първият българин,  влязъл в световната енциклопедия „WHO’S WHO IN GRAPHIC  ART” – художникът Антон Мечкуев /1920-2000 г./.

Добави Коментар

Top