Начало Петрич Постъпка за пример в Петрич: 6-годишно дете намери телефон и го върна на собственика

Постъпка за пример в Петрич: 6-годишно дете намери телефон и го върна на собственика

Постъпка за пример! 6-годишно момиченце намери скъп телефон и заедно с родителите си го върнаха на собственика му. Случката е с адрес град Петрич.

Историята за изгубения телефон научихме първо от страницата на Млад планинар в събота. „Изгубен е телефон Huawei Mate 20 lite с тъмно син калъф. Моля ако някой го намери да пише. Предварително благодарим. Телефона е на дете от млад планинар и молим човека, който го е намерил да се свърже с нас.“

Един ден по-късно стана ясно, че телефона е открит. 
„Вървяхме по тротоара в близост до магазин КООП, когато Лени намери телефона.”, разказват  родителите и. 
„Никому не е нужна чужда вещ. Нека си го ползва със здраве детето“ сподели във фейсбук Траян Осев – баща на 6 годишното дете.
Попаднали на публикацията в социалните мрежи и потърсили контакт със семейството на детето, чийто телефон намерили.
Притежателят на телефона е Алекс и е на 12 години. Изгубил телефона си на път за поредното обучение в Млад планинар. Нямал представа как и къде се е случило. Силно притеснен споделя с приятелите си и тръгват да търсят телефона по пътя по който са минали. Но нямало и следа. Силно разтревожен и с чист детски страх споделя с родителите си 2 часа по-късно. Всички деца вярвали, че телефона ще се намери спомняйки си за думите изричани от хора- планинари не веднъж по време на преходите им в планините: „Когато сте добри хора, съдбата ще ви среща само с такива“.
И ето днес съдбата срещна две добри деца от град Петрич: Лени и Алекс
Бравооо.!

Добави Коментар

Top